Print på Japansk kunstfotopapir

Av

Våre masterclass print er populære. På sommerens siste kurs var det mange som fant glede i å prøve ulike papirer. Det overrasket mange av deltakerne hvor mye papirtypen hadde å si for det endelige resultatet. Og da mener vi ikke bare merke- men tekstur, struktur, materiale og coating. Spesielt interessant var et papir som i det siste har steget opp til å bli en av mine personlige favoritter- Moab Moenkopi UNRYU. Et Japansk papir på 55 gram laget av ris, morenbær og hamp. Hamp-trådene i papiret gjør det svært sterkt, og ikke minst svært miljøvennlig med materialer som er 100% naturlige. Og som kunstneren Per Maning sier "På tradisjonelt kunstfotopapir kommer bildet til meg- mens på dette Japanske papiret går jeg inn i bildet".

Aleksander Dye skriver etter det samme type kurset på Nordic Light: «Et veldig bra kurs som virkelig løste opp i en del utfordringer jeg har hatt! Veldig bra og fikk en del tips til enklere printing og ikke minst hvor mye papirer har å si for sluttresultatet og hjelp til å velge i mylderet av papirer! Før kurset hadde jeg ikke fått til en eneste god fargeprint, men det jeg fikk til på kurset var utrolig å se!»

Dette er noe som gikk igjen hos flere kursdeltakere også ved sist kurs- mange synes det var utfordrende å velge «riktig» papir til sitt motiv. Kanskje man ikke er helt sikker på hvilket utrykk man ønsker eller at man ikke har muligheten til å prøve ulike papirtyper. Canson, Epson, Moab, Hahnemühle, Permajet og MediaJet sponser workshopene våre med materiell. Det geniale er at deltakerne derfor får mulighet til å sammenligne kunstpapirer fra de respektive produsentene, ved å følge med på hverandres utskrifter, se og ta på ulike teksturer. Vi har også to proffer tilgjengelige for å gi råd og anbefalinger til hva som kunne passet ditt motiv- og du kan være sikker på at du får deres personlige mening, for de er sjeldent enige. Når det er sagt finnes det jo nesten like mange muligheter for ditt bilde som papirtyper, og at smaken er som baken er jo ingen overraskelse i dette tilfellet heller. In the end er det din personlige estetiske sans som avgjør. Utfordringen er egentlig å tørre å prøve blant mylderet av papirer :)

Her to videoer fra kursdeltakernes bilder skrevet ut på Moenkopi Unryu 55 med den nyeste Epson surecolor P9500.Fotograf Morten Løberg som i utgangspunktet var litt skeptisk til det japanske papiret, ble positivt overrasket over resultatet med disse motivene: 

Foto: Julija Gavrilova fra Fine art print

Foto: Gøril Rosvoll Myhre

Hvis du også vil gå enda dypere inn i materien kan du bli med på neste MasterClass Printkurs Mandag- Tirsdag 27. - 28. september. På kurset vil vi bruke den aller mest moderne storformat-fotoskriveren Epson SureColor P9500. Du får med deg «Morten Løbergs store fotopapirtest» (verdi 450 kroner), bomullshansker, Profil Datas swatch-book med papirprøver fra Moab paper, og sannsynligvis det aller beste- et storformat print på ditt favorittpapir :) Du får også med deg en handout av powerpoint-presentasjonene vi bruker til teoridelen så du kan repetere hjemme i ettertid. 

Kurset går over to dager, og passer for fotoentusiaster med litt erfaring, fotografer og kunstnere. Målet er å lære deltagerne å oppnå perfekte printer i sorthvitt og farger fra digitale bildefiler – enten du printer selv eller velger å sette bort selve printingen. Du lærer hvordan du behandler digitale bildefiler, velger fargerom, justerer skjermen, velger riktig fargeprofil – og skriver ut på en moderne fotoskriver med arkivbestandig pigmentblekk på kunstpapir (også kalt giclée eller pigment print). Kurset gir deg nødvendig kunnskap om hvordan du optimaliserer bildefilen for utskrift, gir deg førstehåndskunnskap til hva som finnes av kunstfotopapir og andre medietyper. Mange setter bort printing av bilder i større formater til et profesjonelt printlab. Kurset gjør at du kommuniserer bedre og på høyere faglig nivå med printleverandøren, og du får lettere det resultatet du ønsker deg i de tilfellene du ikke printer selv. 

Kursledere er fotograf Morten M. Løberg og daglig leder Per Arnfinn Persen i ProfilData. Morten har lang erfaring som fotograf, billedkunstner og som fagmedarbeider i tidsskriftet Fotografi. Per Arnfinn er ekspert på fargekalibrering og fotoskrivere, og har lang erfaring med Epsons profesjonelle storformatskrivere.

Se praktisk info, agenda og location her: 

https://www.profildata.no/kurs-support/1200-masterclass-print-workshop-27-28-september-2021-frysja-kunstnersenter-oslo.html?fbclid=IwAR1vukMgFXHJLNOL9zvEVP6CTBwKsQscWUeJHkxu6tzomfole6fvjrQFxV8

Varm hilsen 

Oss i Profil Data 

Relaterte artikler
Relaterte produkter
Legg igjen en kommentar
Skriv et svar

Meny

Innstillinger

Del

Opprett en gratis konto for å lage ønskelister.

Logg inn