FineArt Masterclass PrintWorkshop, 26. - 27. OKTOBER. 2020, Frysja Kunstnersenter, Oslo

Tilbud
kr 4 900,00 kr 5 900,00 -kr 1 000,00
Inkl. MVA
Bestillingsvare
Tilgjengelig fra: 2019-08-13
Referanse:
MCP261020
Ønskeliste
Beskrivelse

Masterclass Print workshop på kunstfotopapir

TID: Mandag 26. oktober og tirsdag 27.oktober, 2020. 

STED: FRYSJA KUNSTNERSENTER, KJELSÅSVEIEN 145, 0491 Oslo.

Workshop over to dager i klargjøring, justering og printing av bildefiler til «fine art» ink jet fotoutskrift på kunstpapir.

Fine Art Masterclass Printing.
Workshop over to dager i klargjøring og printing av bilder i utstillingskvalitet på kunstpapir. Kurset passer for fotografer, billedkunstnere og fotoentusiaster.

Dette er en to dagers spesialworkshop for fotoentusiaster, yrkesfotografer og kunstnere, hvor målet er å lære deltagerne å oppnå perfekte printer i sorthvitt og farger fra digitale bildefiler – enten du printer selv eller velger å sette bort selve printingen. Du lærer hvordan du behandler digitale bildefiler, velger fargerom, justerer skjermen, velger riktig fargeprofil – og skriver ut på en moderne fotoskriver med arkivbestandig pigmentblekk på kunstpapir (også kalt giclée eller pigment print).

Kurset gir deg nødvendig kunnskap om hvordan du optimaliserer bildefila for utskrift, gir deg førstehåndskunnskap til hva som finnes av kunstfotopapir og andre medietyper. Mange velger en fotoskriver som printer maks 60 cm, og setter bort printing av bilder i større formater til et profesjonelt printlab. Kurset gjør at du kommuniserer bedre og på høyere faglig nivå med printleverandøren, og du får lettere det resultatet du ønsker deg i de tilfellene du ikke printer selv.

Kursledere er fotograf Morten M. Løberg og Per Arnfinn Persen i Profil Data. Morten har lang erfaring som fotograf, billedkunstner og som fagmedarbeider i tidsskriftet Fotografi. Per Arnfinn er ekspert på fargekalibrering og fotoskrivere, og har lang erfaring med Epsons profesjonelle storformatskrivere.

Epson, Canson, Hahnemühle, Moab, Permajet og MediaJet sponser workshopen med materiell. Du får mulighet til å sammenligne kunstpapirer som Morten har valgt ut fra de respektive produsentene – og du får med deg en storformatprint av ditt eget bilde! Verdien av printen betaler langt på vei kursavgiften! Du får også med «Morten Løbergs store fotopapirtest» (verdi 450 kroner).

Aleksander Dye skriver etter kurset på Nordic Light: “Et veldig bra kurs som virkelig løste opp i en del utfordringer jeg har hatt! Veldig bra og fikk en del tips til enklere printing og ikke minst hvor mye papirer har å si for sluttresultatet og hjelp til å velge i mylderet av papirer! Før kurset hadde jeg ikke fått til en eneste god fargeprint, men det jeg fikk til på kurset var utrolig å se!”

Kursinnhold dag 1:
Digital arbeidsflyt. «Fine art» printing i farger og sorthvitt.

– Valg av materialer. Arkivbestandig blekk og papir. Slik velger du riktig papir til dine bilder. Kort innføring i papirtyper og egenskaper.

– Valg av fargerom. Alt om valg og bruk av fargeprofiler (ICC-profiler), standardpapirprofiler vs kalibrerte papirprofiler. Vi viser hvordan du lager dine egne, dedikerte ICC-profiler.

– Skjermkalibrering.Velg riktig lysstyrke og fargetemperatur. Hvorfor og hvordan lage og bruke flere skjermprofiler. Hva er riktig rombelysning og hvordan bør du innrede arbeidsrommet med tanke på optimal likhet mellom kalibrert skjerm og ferdig print.

– Riktig bruk av arbeidsfargerom, ICC-profiler og medietype-valg ved utskrift. «Proofing» i Lightroom/Photoshop.

– Utskrift i farger fra Mirage, Lightroom og Epson Print Layout.

– Praktisk arbeid og utskrift under veiledning. Kursdeltakerne skriver ut sitt favorittbilde på Epson storformatskriver.

Kursinnhold dag 2:
«Fine art» printing i farger og sorthvitt. Valg av fotopapir.

– Valg av materialer. Sammenligning av de beste bomulls- og barytt-papirene fra Epson, Moab, Canson, Permajet, Mediajet og Hahnemühle.

– Finn ditt favorittpapir! Presentasjon av utvalgte papirer basert på tester av nærmere 400 fotopapirer utført av fotograf Morten Løberg. Kursdeltagerne får hvert sitt eksemplar med «Morten Løbergs store fotopapirtest» (verdi 450 kroner).

– Konvertering av et digitalt fargebilde til sorthvitt i henholdsvis Photoshop og Lightroom.

– Slik skriver du ut i sorthvitt fra Photoshop og Lightroom. Gjennomgang av printerinnstillingene. Slik unngår du fallgruvene.

- NYHET! Hvordan gjøre sort hvitt "wetlook" "mørkeroms" print

– Praktisk arbeid og utskrift under veiledning. Kursdeltakerne skriver ut sitt favorittbilde på Epson storformatskriver.

Praktisk informasjon:
Kurssted: Frysja kunstnersenter, Kjelsåsveien 145, 0491 Oslo.

Mandag 26. oktober 2020: Kl. 10.00 til 20.00.
Tirsdag 27. oktober 2020: Kl 09.00 til 16.00.
Kursavgift: Kr. 5.900.
Lunsj inkludert begge dager. Vi bestiller pizza til kl. 17 første dag. Kursdeltagerne må selv besørge overnatting.

Hver deltager får med seg en utskrift i storformat på kunstfotopapir  (maks bredde 110 cm, maks lengde 150 cm) som kursdeltaker printer selv med vår bistand. I tillegg får hver deltager en A3+ "wetlook" / "mørkeroms" -print på Moab Slickrock Pearl 260 (metallisk Luster papir) fra Epson SureColor P900. Verdien (hvis du bestiller printer i denne størrelsen hos et laboratorium) er nærmere 3000 kroner. Du tjener altså inn mye av kursavgiften bare gjennom bildet du får med deg! Dette kan vi tilby siden papir-leverandørene sponser workshopen. Du får også «Morten Løbergs store fotopapir-test» til en verdi 450 kroner.

Bestill din plass snarest! Påmeldingsfrist: Mandag 12. oktober. Maks 12 deltakere.

Påmelding web:

Påmelding pr. epost til mail@mortenloberg.no eller til ordre@profildata.no. Husk å oppgi postadresse og mobiltelefonnummer. Påmeldingen er bindende. Kursavgiften må være betalt før kurset starter. Ingen refusjon utover eventuelt betalt kursavgift ved avlysning.

Vi følger helsemyndighetenes til enhver tid gjeldene smittevernråd vedrørende covid-19 koronavirus.

Forkunnskaper:
Grunnkompetanse i fotografering, grunnleggende kjennskap til Adobe Photoshop og/eller Lightroom. Kurset er åpent for alle; fotoentusiaster, yrkesfotografer og kunstnere. Det er en fordel, men ingen forutsetning, om du har litt erfaring med utskrift på egen hånd fra tidligere.

Ta med:
Egen laptop og  bildet som du ønsker å skrive ut. Ta gjerne med flere bilder hvis du er i tvil, vi hjelper deg med å velge ut og optimalisere det du skal skrive ut. NB: Bildet bør være i full størrelse (altså maksimal bildestørrelse kameraet kan gi) og bør være uoppskarpet. Ta med bildet også i råfilformat hvis du har.

Kursmateriell:
Deltakerne får en handout av presentasjonene for å gjøre egne notater. En PDF-fil med «Morten Løbergs store fotopapirtest» er inkludert i kursavgiften.

Har du spørsmål om workshopen, send en mail eller ring

fotograf Morten M. Løberg. mail@mortenloberg.no  Telefon: 997 05 076.

Per Arnfinn Persen, pap@profildata.no      Telefon: 958 04 952

Produktdetaljer
MCP261020

Spesifikke referanser

16 andre produkter i samme kategori:
Sist vist

Meny

Innstillinger

Del

Opprett en gratis konto for å lage ønskelister.

Logg inn