Enklere og raskere printing med Mirage 4
Mirage 4 er et svært brukervennlig Adobe Postscript RIP for Epson og Canon skrivere. Drag&Drop utskrift av PDF, JPEG, Tiff og Ai (Adobe Illustrator) filer. Direkte utskrift til Mirage fra Adobe PhotoShop, Lightroom, InDesign og Illustrator. Mirage har plug-in for: Adobe™ Photoshop™, Adobe™ Photoshop™ Elements, Adobe™ InDesign™, Adobe™ Illustrator™ and Adobe ™ Lightroom or as a stand-alone droplet based application. Leveres med USB Dongle.
Kompatibel med Canon A2, og A3 skrivere
Perfekt utskriftskvalitet – rask og effektiv
Arbeid raskere og mer effektivt med den mest avanserte profesjonelle print-plugin-modulen for Adobe™ Photoshop™, Illustrator™, InDesign™ eller Photoshop™ Elements. I tillegg tillater Mirage Stand-Alone-applikasjonen utskrift av opprinnelige PDF-, JPEG- og TIFF-filer uten at noen vertsapplikasjon er nødvendig. Bare dra PDF-, JPEG- eller TIFF-filer eller mapper med blandet innhold av støttede filformater til Mirage-applikasjonen "Droplet"-ikonet og det intuitive Mirage-brukergrensesnittet åpnes umiddelbart. Alle medie- og skriverspesifikke innstillinger kan lagres, noe som gjør det enkelt å håndtere flere arbeidsflyter og utskriftsmiljøer. Mirage gjør utskriften enkel og sikker ved å vise den klare justeringen av alle nødvendige utskriftsinnstillinger i ett vindu. Trykk på "Skriv ut"-knappen og takket være MZTP™-teknologien* starter utskriften innen sekunder. Mirage Stand-Alone-applikasjonen er en del av
alle Mirage-versjoner.
*Mirage Zero-Time-to-Print™-teknologi (patentsøkt)
What you see is what you get
Mirage er begge deler, betraktelig optimaliserer og forenkler utskriftsarbeidsflyten din på samme tid. Eliminer bortkastede medier forårsaket av "prøving og feiling"-teknikker fra fortiden. Mirage-forhåndsvisningsvinduet viser nøyaktige utskriftsresultater inkludert fargekorrekt softproof.*
* Dette kan bare oppnås hvis skjermen er riktig kalibrert og samsvarer med gjeldende ICC-skriverprofiler som er i bruk.
Administrer utskriftsjobbene dine
Mirage Jobs-Archive lar deg administrere allerede behandlede jobber perfekt. Ved ganske enkelt å trykke på Print-knappen kan alle jobber som er lagret i arkivet, når som helst skrives ut igjen.
Mirage Jobs Archive er ideelt ikke bare for et ukomplisert opptrykk, for eksempel av utgaver av verkene dine, det lar deg også, som utskriftstjenesteleverandør, lage testutskrifter for kunder og gjenskape disse utskriftene etter hans endelige godkjenning i et hvilket som helst antall forespurt .
1. Bilderedigering direkte i Mirage 4.0
2. Brukervennlig innstillingsdialog
3. Justering av bildeskarphet
4. Full 16-bits støtte for utskriftsdata
5. Den nye "Loupe"-zoomfunksjonen
6. Pikselnøyaktig forhåndsvisning av utskrift
7. Støtte for Photoshop-filtre
8. Raskere forhåndsvisning av utskrift
9. Ekte 64-bits struktur selv på Mac
10. Forbedret arbeidsflyt for dråper
11. Optimalisert utskriftsdialog
12. Støtte for ekstra PRO-tilleggsmålemodus
13. Chroma Optimizer-valg for Canon PRO-skrivere
14. Lasting av tilpassede medier
15. Full støtte for LAB-fargerom
16. macOS High Sierra, Adobe CC 2018 og mange flere støttes
1) Bilderedigering direkte i Mirage 4.0
Bilderedigering i Mirage kan være spesielt nyttig hvis du åpner Mirage som et frittstående program og derfor ikke har tilgang til bilderedigeringsfunksjonene i for eksempel Photoshop eller Lightroom. Alle bilderedigeringer du gjør i Mirage er ikke-destruktive, det vil si at de kan angres når som helst og endrer ikke selve filene. En annen viktig fordel med å redigere bilder i Mirage er at innstillingen kan automatiseres ved hjelp av droplets eller "lagrede innstillinger". Mer informasjon om dette finner du i manualen.
Følgende funksjoner er bare noen av de tilgjengelige:
«Auto Color» justerer RGB-verdiene til et nivå som virker optimalt for alle bilder. Dette vil ikke resultere i fargeskift.
«Auto Contrast» justerer RGB-verdiene separat for å produsere en optimal verdispredning for hver av de tre kanalene. Dette kan føre til fargeskift. Det finnes også andre konfigurasjonsalternativer for eksponering, lysstyrke/kontrast, metning/nyanse, sepia og hvitbalanse.
Du kan finne de nye bilderedigeringsalternativene i "Foto"-menyen i utskriftsdialogen.
2) Dialog for brukervennlige innstillinger
Mirage er nå enda mer brukervennlig! Alle innstillingene i utskriftsdialogen er delt inn i tre logiske konfigurasjonsgrupper. De vanligste utskriftsinnstillingene, for eksempel papirkilde og bildestørrelse, plassering på utskriftsmediet og utskriftsmerker, finner du i «Grunnleggende»-fanen. «Ekstra»-fanen inneholder mer spesifikke, men sjeldnere brukte innstillinger som «Beskjær», «Logooverlegg» og «Fliser» samt administrasjon av utskriftsjobber. «Foto»-menyen inneholder alle de nye bilderedigeringsinnstillingene.
3) Justering av bildeskarphet
Mirage gir nå muligheten til å justere bildeskarphet rett før utskrift. Dette filteret fungerer som filteret "Unsharp Mask" i Photoshop og er et kraftig verktøy. Du kan finne alternativet for å justere skarpheten i "Foto"-menyen i utskriftsdialogen. Hva betyr de individuelle innstillingene? «Radius»-kontrolleren bestemmer hvor mange piksler rundt en bestemt piksel som analyseres. «Terskel»-kontrolleren definerer en prosentandel som forskjeller til nabopiksler oppdages fra. Kontrasten økes for alle oppdagede piksler. Som et resultat blir lyse piksler litt lysere, og mørke piksler litt mørkere. «Mengde»-kontrolleren bestemmer hvor mye kontrast som legges til, basert på de to tidligere definerte verdiene.
4) Full 16-bits støtte for utskriftsdata
Mirage 4 bruker internt en helt ny bildedataberegning med full (ende-til-ende) 16-bits støtte. Selv 8-bits bildefiler kan behandles med 16-biters presisjon. Skriveren mottar de endelige utskriftsdataene med størst mulig presisjon. Ønsket bitdybde kan stilles inn i "Innstillinger..."-menyen under "Avansert". Denne innstillingen lagres ikke sammen med utskriftsjobben og kan derfor endres på et senere tidspunkt – for eksempel i jobbarkivet – hvis en utskriftsjobb må skrives ut på nytt. I papirvalgmenyen indikerer "med" hvilken bildedataberegning skriveren bruker på mediet.
5) "Loupe"-zoomfunksjonen
Du kan bruke "Loupe" for å se en pikselnøyaktig forhåndsvisning av utskriften når som helst, selv i den faktiske forhåndsvisningen, for eksempel. Lupen zoomer inn for å vise den faktiske pikselnøyaktige utskriftsstørrelsen, uavhengig av visningsstørrelsen i Mirage-vinduet.
Denne zoomen til 100 % av utskriftsdataene gir optimal kontroll over skarpheten, oppløsningen og bildedybden til selve utskriften. Området som vises i lupen inneholder også effekten av enhver bilderedigering utført i Mirage. (Se avsnitt 1, 3 og 7.)
6) Piksel-nøyaktig forhåndsvisning av utskrift
Den nye «Pixel-nøyaktig forhåndsvisning» viser en faktisk utskriftsoppløsning, inkludert alle de brukte bilde- og fargeadministrasjonsinnstillingene.
7) Støtte for Photoshop-filtre
Mirage 4 tillater bruk av Photoshop-filtre (testet med Google© Nik-filtre, for eksempel). For å bruke filtrene, gå til Mirage-utskriftsdialogen og velg "Foto" og deretter "Filter". Deretter velger du bare filteret og klikker på "Bruk valgt filter" for å aktivere det.
Mens filtre i Photoshop bare kan brukes på ett bilde, lar Mirage deg bruke filtrene på flere bilder. Filtrene du velger, brukes alltid på filene som er lastet inn i Mirage som du valgte.
Hvis du velger «Vis for et valgt dokument», åpnes filterdialogen én gang for én fil og brukes deretter på de tidligere valgte filene. Hvis du velger «Vis for hvert valgt dokument», åpnes filterdialogen for hver fil, men ikke for kopier av filene. Hvis du velger «Vis for hver valgt kopi», åpnes filterdialogen for alle filer, også kopier.
Tips: Variasjoner av samme bilde kan gis forskjellige filterinnstillinger. "Ikke vis": Hvis en lagret filterinnstilling er valgt, brukes filtre uten at filterdialogen åpnes. Merk: Når det gjelder filtre som ikke kan automatiseres i Photoshop, vil Mirage kun vise alternativet "Vis for hvert valgt dokument", da disse filterinnstillingene ikke kan lagres. Som med alle andre funksjoner, kan Photoshop-filtre også brukes som en "lagret innstilling" for automatiske prosesser. Dette gjør at flere filtre kan brukes i rekkefølge, for eksempel selv under automatiske prosesser.
8) Raskere forhåndsvisning
Takket være OpenGL-støtte, vises bilderedigeringsfunksjoner raskere. Naturligvis må datamaskinen din støtte OpenGL.
9) Ekte 64-biters struktur selv på Mac
Både det "frittstående" Mirage-programmet og Mirage-plugin-modulene er opprinnelige 64-biters applikasjoner. Dette forbedrer den samtidige åpningen av mange filer eller eksepsjonelt store filer betydelig.
10) Forbedret arbeidsflyt for dråper
Droplets muliggjør automatiserte arbeidsflyter. Hvis du har generert en dråpe og deretter drar filer til en dråpe mens utskriftsdialogen allerede er åpen, blir dråpeinnstillingene automatisk brukt på de nye filene. Hvis for eksempel skriveren og papiret allerede er lagret i dråpen, brukes disse lagrede innstillingene og de tidligere valgte innstillingene overskrives.
Vårt tips: Dråper laget i Mirage 3 kan også brukes i Mirage 4 (ved å dobbeltklikke). Mer informasjon om dråper finner du i manualen.
11) Optimalisert utskriftsdialog
Skrivere eller nye medier kan nå legges til direkte i hovedvinduet om ønskelig. Valgmenyen "på" viser nå en undermeny som inneholder det innlastede mediet. Siden noen papirtyper dessverre får samme medie-ID av skriverprodusentene i noen tilfeller, vises noen ganger flere medier for valg på dette tidspunktet. Vennligst velg hvilket medium som er lastet inn. Hvis mediet som er valgt i Mirage er forskjellig fra mediet som er lastet i skriveren, vises en gul varseltrekant. Dette bidrar til å forhindre utskriftsfeil.
Vi har også revidert skriverveiviseren i Mirage 4. Den nye veiviseren viser nå alle skrivere som er oppdaget og støttet. Du kan fortsatt legge til skrivere i skriverveiviseren som før du brukte "Legg til manuelt"-knappen. Menyen "Standardstørrelser" viser rullbredden bestemt av skriveren. En gul varseltrekant ved siden av papirdisplayet indikerer at bredden som er angitt manuelt i Mirage, ikke stemmer overens med den bestemte bredden
av skriveren.
12) Nye PRO tilleggsmålemoduser
De nye "M1" og "M0" standardmodusene er nå tilgjengelige. Disse finner du i dialogboksen "Innstillinger..." under "Avansert". De nye målemetodene støttes kun av Epson SpectroProofer ILS30EP.
Merk: Mirage PRO-tillegget er bare tilgjengelig hvis du har en gyldig lisens for dette tillegget.
13) Valg av Chroma Optimizer
Når en Canon-skriver med Chroma Optimizer brukes/velges, inneholder hovedvinduet "Mirage Print" et ekstra valgfelt, "Chroma Optimizer", ved siden av feltet "Finest Details".
Følgende innstillinger er tilgjengelige:
CO Auto: Chroma Optimizer brukes uansett hvor det er blekk.
CO overalt: Chroma Optimizer brukes på hele utskriftsområdet (ikke inkludert utskriftsmarginer).
14) Lasting av tilpassede medier
Noen skrivere (spesielt Epson SureColor SC-S og Canon PRO-serien) gir mulighet for å lagre innstillinger for (egendefinerte) medier direkte i skriveren. Når Mirage startes eller hvis du bytter til en av disse skriverne i Mirage, prøver Mirage å søke etter informasjonen på media som er lagret der, eller oppdatere endringer.
Kommunikasjonen mellom Mirage og skriveren indikeres av den roterende oransje sirkelen, som blir grønn når den er vellykket og rød når noe går galt med søket. Denne prosessen kan ta litt tid, avhengig av antall innlagte medier. Medier som ble lastet inn fra en skriver på denne måten vises i "Innstillinger..."-menyen under "Egendefinerte medier" med "@Din skriver" som suffiks.
15) Full støtte for LAB Color Space
I tillegg til RGB- og CMYK-data, støtter Mirage nå filer som ble opprettet i LAB-fargerommet.
16) Mer...
For første gang støtter Mirage 4 nå operativsystemet macOS High Sierra og Adobe CC 2018. Mer informasjon om Mirage 4.x og rimelige oppgraderinger til gjeldende versjon finner du på nettstedet vårt: www.dinax.com
Viktig merknad: Støtte for Mirage 3.x ble avsluttet 31.12.2019.